Семінар у Виноградові

У березні методистів районних (міських) методичних відділів (управлінь) освіти та керівників районних (методичних) об’єднань художньо-естетичного циклу зібрав обласний науково-практичний семінар “Художньо-педагогічні технології виховання в навчально-виховному процесі”, що проходив на сонячній землі Виноградівщині.
Начальник управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА Белень В.І. та завідувач районного методичного кабінету управління освіти, молоді та спорту Гербей О.Ю. тепло зустріли учасників семінару, побажали творчої праці. Насичена практична та теоретична частини семінару були успішно реалізовані завдяки чудовій організації Столець В. С., яка працює методистом районного кабінету управління освіти, молоді та спорту Виноградівської РДА вже не перший рік. Вона презентувала роботу районного методичного об’єднання вчителів художньо-естетичного циклу, зуміла відшукати в районі креативних вчителів. Так, Розгоні Т.В., учитель образотворчого мистецтва, Бондарюк Л.С., учитель художньої культури та Григорович В.В., учитель музичного мистецтва, показали свої таланти, вміння, творчість та зацікавили присутніх нестандартним підходом до проведення уроків. Учасники захоплювалися виставкою декоративно-ужиткового мистецтва. Різноманіття експонатів було представлено всіма навчальними закладами району. Зацікавлені глядачі зворушливо спостерігали, як весна, жінка та кохання гармонійно переплелися у виховному заході, котрий підготувала заступник директора з виховної роботи Виноградівської гімназії Вашкеба Л.Я. та вчитель музичного мистецтва Білак Б.Й.
До науково-методичного діалогу “Художньо-педагогічні технології виховання в навчальному процесі” педагогів області запросила завідувач кафедри суспільно-гуманітарної та естетико-етичної освіти Закарпатського ІППО, доцент Баяновська М.Р.
Старший викладач кафедри суспільно-гуманітарної та етико-естетичної освіти ЗІППО Жабляк М.Д. поділилася секретами використання художньо-педагогічних технологій виховання на уроках художньо-естетичного циклу та спонукала присутніх до обговорення доповіді.
Учасники семінару поглибили теоретичні знання, ознайомилися з досвідом роботи методичного об’єднання вчителів художньо-естетичного циклу Виноградівської РДА, збагатилися духовно, отримали позитивні враження та творче натхнення.
Щира вдячність організаторам та тим педагогам, які продемонстрували свою майстерність, провівши уроки та виховний захід.

Методист Ужгородського РМК Ужгородської РДА Штефанець М.Т. та керівник методичного об’єднання вчителів образотворчого мистецтва Ужгородського району Повхан М.В.

Педагоги міста Мукачева висловлюють щиру вдячність колегам Виноградівщини за змістовно проведений семінар «Художньо-педагогічні технології виховання у навчально-виховному процесі», котрий відбувся 12 березня 2014 року.
Уроки та заходи, які входили в програму семінару, були проведені на високому науково-методичному рівні. Вчителі оптимально визначили організаційні прийоми, форми та засоби навчання, здійснили інтегративний підхід до вибору і реалізації навчальних технологій, застосовуючи як традиційні, так й інноваційні.
Педагоги доцільно і раціонально використали презентаційні матеріали, поєднуючи їх із живим словом учителя. Вони зуміли спрямувати навчання на отримання кінцевого позитивного результату, створивши захоплюючу емоційно-піднесену атмосферу. Таким чином вчителі надихнули учнів на творчість, на здатність керуватися набутими знаннями та вміннями у самостійній діяльності, адже: «Мистецтво – вираження найглибших думок найпростішим способом»,- говорив Альберт Ейштейн. Вдалося це їм тому, що знають, розуміють, люблять своїх учнів, а головне – володіють педагогічною майстерністю.
Тож бажаємо Вам, шановні освітяни, щоб ніколи не згасало світло душі, тепло сердець до улюбленої професії. Хай кожен день повниться новою радістю. Нехай прекрасні почуття завжди зігрівають Вас, дарують наснагу для досягнення нових успіхів у Вашій благородній праці.

Оставить комментарий

Please log in to leave a comment